Ayçiçek yağının zararlı olup olmadığını merak ediyorum. Salatalarda ve kızartmalarda sıkça kullanılan bir yağ, ama son yıllarda sağlık üzerindeki etkileri hakkında birçok tartışma var. Acaba yüksek omega-6 tüketiminin iltihaplanmaya neden olabileceği bilgisi doğru mu? Ayrıca, işlenmiş yağların besin değerlerini azalttığı belirtiliyor. Doğru bir şekilde kullanıldığında sağlıklı bir seçenek olabiliyor mu, yoksa daha sağlıklı alternatifler mi tercih edilmeli? Bu konuda daha fazla bilgi almak isterim.
Ayçiçek yağının zararlı olup olmadığını merak ediyorum. Salatalarda ve kızartmalarda sıkça kullanılan bir yağ, ama son yıllarda sağlık üzerindeki etkileri hakkında birçok tartışma var. Acaba yüksek omega-6 tüketiminin iltihaplanmaya neden olabileceği bilgisi doğru mu? Ayrıca, işlenmiş yağların besin değerlerini azalttığı belirtiliyor. Doğru bir şekilde kullanıldığında sağlıklı bir seçenek olabiliyor mu, yoksa daha sağlıklı alternatifler mi tercih edilmeli? Bu konuda daha fazla bilgi almak isterim.
Cevap yaz