Ayçiçeği tarımında iklim ve toprak seçiminin önemi gerçekten çok dikkat çekici değil mi? Özellikle derin ve iyi drene olmuş, besin maddeleri açısından zengin topraklarda en iyi gelişimi gösterdiği belirtiliyor. Sizce toprak pH'ının 6.0-7.5 arasında olması neden bu kadar kritik? Ayrıca, tohum seçimi yapılırken yerel iklim koşullarına uygun, hastalıklara dayanıklı çeşitlerin tercih edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yeterli sulama ve gübreleme ile hastalık ve zararlılarla mücadele nasıl sağlanabilir? Hasat zamanı ve yöntemi de oldukça önemli görünüyor. Doğru teknikler kullanıldığında, ürün kaybı yaşanmadan verim elde etmek mümkün mü?
Ayçiçeği tarımında iklim ve toprak seçiminin önemi gerçekten çok dikkat çekici değil mi? Özellikle derin ve iyi drene olmuş, besin maddeleri açısından zengin topraklarda en iyi gelişimi gösterdiği belirtiliyor. Sizce toprak pH'ının 6.0-7.5 arasında olması neden bu kadar kritik? Ayrıca, tohum seçimi yapılırken yerel iklim koşullarına uygun, hastalıklara dayanıklı çeşitlerin tercih edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yeterli sulama ve gübreleme ile hastalık ve zararlılarla mücadele nasıl sağlanabilir? Hasat zamanı ve yöntemi de oldukça önemli görünüyor. Doğru teknikler kullanıldığında, ürün kaybı yaşanmadan verim elde etmek mümkün mü?
Cevap yaz