Kızartma yağı ile ayçiçek yağı arasındaki farklar gerçekten ilginç. Kızartma yağı, yüksek sıcaklıklarda kullanıma uygun olarak formüle edilmişken, ayçiçek yağı hafif bir tat ve yüksek duman noktasına sahip. Peki, sağlıklı bir beslenme için bu iki yağdan hangisini tercih etmemiz gerektiğini düşünüyorsun? Ayrıca, kızartma yağının doymuş yağ oranının yüksek olması, sağlığımızı olumsuz etkileyebilir mi?
Kızartma yağı ile ayçiçek yağı arasındaki farklar gerçekten ilginç. Kızartma yağı, yüksek sıcaklıklarda kullanıma uygun olarak formüle edilmişken, ayçiçek yağı hafif bir tat ve yüksek duman noktasına sahip. Peki, sağlıklı bir beslenme için bu iki yağdan hangisini tercih etmemiz gerektiğini düşünüyorsun? Ayrıca, kızartma yağının doymuş yağ oranının yüksek olması, sağlığımızı olumsuz etkileyebilir mi?
Cevap yaz