Açık ayçiçek yağının sağlıklı bir besin kaynağı olduğunu duydum. Özellikle omega-6 yağ asitleri açısından zengin olması ve E vitamini içermesi beni düşündürüyor. Ama bu yağı kullanırken nelere dikkat etmem gerektiği konusunda biraz kafam karışık. Taze yağı tercih etmek önemliymiş, peki ya bu yağın yüksek ısıda kullanılması durumunda besin değerleri nasıl etkileniyor? Ayrıca, dengeli bir diyet için bu yağı diğer yağlarla nasıl bir denge içinde kullanmalıyım? Depolama koşulları hakkında da bilgi verirseniz çok sevinirim.
Açık ayçiçek yağının sağlıklı bir besin kaynağı olduğunu duydum. Özellikle omega-6 yağ asitleri açısından zengin olması ve E vitamini içermesi beni düşündürüyor. Ama bu yağı kullanırken nelere dikkat etmem gerektiği konusunda biraz kafam karışık. Taze yağı tercih etmek önemliymiş, peki ya bu yağın yüksek ısıda kullanılması durumunda besin değerleri nasıl etkileniyor? Ayrıca, dengeli bir diyet için bu yağı diğer yağlarla nasıl bir denge içinde kullanmalıyım? Depolama koşulları hakkında da bilgi verirseniz çok sevinirim.
Cevap yaz